Senaste nytt från Varvet


Här kommer viktig information angående sjösättningen 2018.

Tyvärr så håller sig kylan kvar längre än vad många av er och även jag har önskat i år, det leder till att den is och snö som ligger mellan båtarna och runt varvsplanen inte smälter som vi hade hoppats,
Det som inträffar på varvsplan är att när vi får en sen snösmältning så tar det en tid för marken att bli hård, vi har vid flertalet tillfällen haft stora problem med att trucken sjunker ner vid körning när marken är blöt, trucken väger ca 65 ton lägg till en båt på ca 1-12 ton som står på varvet som ska sjösättas, det kan sluta illa och det vill nog inte någon att vi råkar ut för en olycka, jag och styrelsen har därför beslutat av säkerhetsskäl att skjuta sjösättningen med förhoppning att marken ska bli stabil för en säker sjösättning.

Detta kommer säkerligen ställa till det för en del av er planeringsmässigt, det är då viktigt att du hör av dig till mig så får vi hitta en lösning tillsammans. En del av er kanske känner lite lättnad och får lite extratid för vårputsandet. Planeringen kommer att läggas om i systemet under kommande vecka och exakta tiderna lite närmre sjösättningen, nedan så kan du se förändringen på sjösättningsdatumen.

28/4 ändrat till 10/5

29/4 ändrat till 12/5

30/4 ändrat till 13/5

1/5 ändrat till 19/5

5/5 ändrat till 20/5

Hoppas på förstående från dig att vi sätter säkerheten i första hand och att vi tillsammans hjälps åt när vi väl ska sjösätta.

Hälsningar

Per på Varvet

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.